StoryEditorOCM
Slanolakše ne može

Ručak gotov za 15 minuta: za ovakve njoke ne morate paliti štednjak, trebaju vam samo 4 sastojka, a okusom obaraju s nogu

Piše T. S. M.
17. srpnja 2024. - 08:10

Trebate li ideju za brzinski ljetni ručak, evo vam je. Zapecite njoke s umakom od rajčice, sirom i još jednim dodatkom koji će jelo učiniti zasitnijim, ali i ukusnijim od običnih njoka sa šalšom od poma. Nećete se znojiti uz špaher, sve što trebate napraviti je  ubaciti sastojke u posudu za pečenje pa sve tutnuti u pećnicu i odmoriti se 15-20 minuta dok se jelo fino ne zapeče.

Pa recite, može li lakše?

Trebat će vam samo četiri sastojka: njoki (oni iz vrećice, nezamrznuti), umak od rajčice (mislimo na kupovnu šalšu, ne na pomu passatu), sir (koji se lijepo topi) i tanke roštilj kobasice (nisu li vam pri ruci zamijenite ih kockicama pancete ili šunke, repićima škampa, gljivama... što god vam se nađe pri ruci, a da podiže okus jela i ne mora se posebno pripremati).

Gratinirani njoki

Sastojci:

750 ml umaka od rajčice
500 g njoka
150 g sira
2 roštilj kobasice

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 210°C.

U posudi pomiješajte njoke, umak od rajčice i kobasice narezane na fetice. Prebacite u posudu za pečenje, prekrijte naribanim sirom i pecite 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. srpanj 2024 08:12