Ribu bismo trebali jesti što češće, taj smo savjet već sto puta čuli, ali većina ga nekako slabo primjenjuje. Kao mali poticaj nudimo vam jedan jako dobar recept za pripremu ribljih fileta. Savršeno funkcionira s filetima bakalara, mola ili kolje, no poslužit će i škrpina ili neka druga riba čvrstog bijelog mesa.
Fileti s aromatičnim umakom
Sastojci
3 riblja fileta
2 češnja češnjaka
1/2 luka
1 jaje
100 g cherry rajčica
50 g kalamata maslina
60 ml bijelog vina
60 ml ribljeg temeljca
3 žlice ulja za prženje
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice brašna
1 žlica kapara
1 žlica nasjeckanih feferona
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
sol, papar
Priprema:
Začinite riblje filete s obje strane solju i paprom te ih pospite brašnom i umočite u razmućeno jaje pa pržit...