Kolovoz je idealno vrijeme za pripremu džema od marelica i nemojte misliti da vam trebaju peć na drva i kuća s dvorištem – jer vam ne trebaju. Savršen pekmez možete napraviti u svom stanu, brzo i jednostavno, a evo recepta koji je osvojio nepca cijelog Balkana, a dolazi od jedne bake iz Srbije, piše blic.rs.
Recept koji se godinama prenosi s koljena na koljeno otkrila je baka Rada iz Vojvodine. Kaže da je ovaj izuzetno ukusan džem od marelica prvo napravila za svoje unuke, a potom tegle poslala rodbini iz Srbije preko Crne Gore do BiH. I uvijek su svi htjeli teglicu više – bilo da im se jedu krafne, kolači, palačinke ili da ga samo mažu na kruh. Kako kaže, tajna je u tome što marelice ostaju gotovo cijele!
Ovo su sastojci potrebni za džem:
- Zrele marelice
- Šećer...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....