
Volite pržena jaja, ali mrzite "slinave" bjelanjke? Razumijemo vas. Nedovoljno pečene bjelanjke nije samo ružno vidjeti, još ih je gore osjetiti, no dok se trudite da se sve ispeče baš kako treba, lako vam se može dogoditi da vam jaja zagore...
Mora biti da mrzitelji nedopečenih jaja nisu u manjini, jer u zadnje vrijeme viđamo sve više trikova koji jamče da će se jaja savršeno ispržiti. Najnoviji stiže iz Japana i poprilično je praktičan.
Sve što vam za pofrigati jaja na ovaj način treba, osim jaja, ulja i tave, je rešetkasta špatula. Jasno, istu stvar možete postići i klasičnim razdvajanjem jaja, ali kako neki čak i stim zahvatom znaju imati određenih poteškoća, ova bi im caka mogla biti od pomoći.
No ovo nije puko odvojeno prženje bjelanjaka i žumanjaka - na ovaj način obična se frigana jaja pretvaraju u maleni paketić gurmanskog zadovoljstva. Pogledajte...
Komentari (0)
Komentiraj