StoryEditorOCM
Slanonova metoda

Pržena jaja na japanski način: ovaj trik ih podiže na novu razinu, a mala caka spašava one koji mrze ‘slinave‘ bjelanjke

Piše T. S. M.
23. ožujka 2025. - 08:15

Volite pržena jaja, ali mrzite "slinave" bjelanjke? Razumijemo vas. Nedovoljno pečene bjelanjke nije samo ružno vidjeti, još ih je gore osjetiti, no dok se trudite da se sve ispeče baš kako treba, lako vam se može dogoditi da vam jaja zagore...

Mora biti da mrzitelji nedopečenih jaja nisu u manjini, jer u zadnje vrijeme viđamo sve više trikova koji jamče da će se jaja savršeno ispržiti. Najnoviji stiže iz Japana i poprilično je praktičan.

Sve što vam za pofrigati jaja na ovaj način treba, osim jaja, ulja i tave, je rešetkasta špatula. Jasno, istu stvar možete postići i klasičnim razdvajanjem jaja, ali kako neki čak i stim zahvatom znaju imati određenih poteškoća, ova bi im caka mogla biti od pomoći.

No ovo nije puko odvojeno prženje bjelanjaka i žumanjaka - na ovaj način obična se frigana jaja pretvaraju u maleni paketić gurmanskog zadovoljstva. Pogledajte...

 

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2025 10:33