Što pripremiti a da je sezonsko, zdravo i jako ukusno? Prijedlog koji nam stiže iz Tonkine kužine, Tonke Radić Čobanov, ispunjava sve spomenute uvjete, a pri tome je prikladan i za post: rižot sa šparogama i kozicama. Ovo će lagano i ukusno jelo oduševiti i bonkuloviće, a pripremiti ga možete s divljim ili uzgojenim šparogama, u svakom je slučaju prefin.
Rižot sa šparogama i kozicama
Sastojci:
240 g riže za rižoto
250 g šparoga
250 g kozica
1 luk
1/2 čaše bijelog vina
100 g parmezana (po želji)
50 g maslaca
maslinovo ulje
sol i crni papar
Priprema:
Očistite šparoge. Divljim šparogama potrebno je samo odstraniti donji kraj, najtvrđi dio, dok je uzgojene šparoge potrebno oguliti gulilicom za krumpir kako bi se uklonila vanjska kora te odrezati svjetliji i tvrđi donji kraj. ...