Kad vam se jede nešto fino i domaće, toplo i na žlicu, pomalo nostalgično ali ekonomično pileći paprikaš je rješenje koje ispunjava sve spomenute uvjete. Kad se dobro pripremi, ovo jelo je puno ukusa, a da bi bilo takvo možete se poslužiti jednim zgodnim malim trikom.
Umjesto da papriku dodate odmah na početku, kako se obično radi, vi je dodajte pred sam kraj. Na taj će način sačuvati okus i hrskavost te jelu dati sasvim novu dimenziju. Pokušajte pripremiti paprikaš na ovaj naćin - mi jesmo i baš nam se svidio.
Pileći paprikaš
Sastojci:
500 g piletine
2 mrkve
2 luka
1 crvena paprika
1 režanj češnjaka
1/8 korijen peršina
1/8 korijena celera
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica masti ili ulja
1 žlica brašna
1 žličica mljevene crvene paprike
1 žličica dimljene paprike
so...