StoryEditorOCM
Slanobez brašna

Pahuljasto mekani somuni gotovi su za čas, ne debljaju i savršena su podloga za sendviče. Glavni sastojak je pravi šok

Piše T. S. M.
23. srpnja 2024. - 08:10

Kad bi se barem moglo uživati u sendvičima bez grižnje savjesti... Samo malo, može se. Već smo vam objasnili kako od brokule napraviti zdravi kruh uz koji bez posljedica možete uživati u siru, pršutu i sličnim delicijama, a sad vam nudimo još jednu ideju, s jednako intrigantnim glavnim sastojkom. Ovoga puta riječ je o tikvicama.

Pripremaju se vrlo lako, cijeli posao svodi se na usitnjavanje tikvica i njihovo miješanje s ostalim sastojcima, a sve će to umjesto vas odraditi blender (možete to napraviti i ručno, ali potrudite se tikvice naribati jako, jako sitno).

image
Shutterstock

Ne samo da nema puno gnjavaže oko pripreme, nego vam nije potrebno ni puno sastojaka: pored tikvica, trebat će vam samo parmezan i svježi sir te jedno jaje plus dodatni bjelanjak kako bi lepinje bile što pahuljastije.

Još jedna dobra vijest: jedna ovakva lepinja, ne računajući nadjev, sadrži samo 80 kalorija.

Somuni od tikvica

Sastojci:

150 g tikvica
100 g mozzarelle
50 g parmezana
1 jaje + 40 ml bjelanjaka
malo soli

Priprema:

U blender ubacite tikvice, jaje, bjelanjke, parmezan i mozzarellu pa sve dobro usitnite u jednoličnu smjesu. Pomoću žlice nanesite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje (dobit ćete tri do četiri komada)  pa pecite somune 15 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Ohladite ih i nadjenite po želji.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 02:29