
Ponekad nam se jednostavno ne da kuhati i to nije sramota priznati, ali to nam ne rješava dosadan svakodnevni problem: pronaći odgovor na pitanje "Što danas za ručak?". Mi ćemo vam ponuditi dio odgovora, a ako niste od osobitog apetita, u tom slučaju je odgovor potpun. Pripremite zasitnu i ukusnu salatu krcatu sastojaka oko kojih nema puno gnjavaže.
Naš je prijedlog mediteranska salata od graha, koju, ako vam se ne čini dovoljno kripnom, možete još dodatno malo pojačati tvrdo kuhanim jajima, no to vam možda neće ni biti potrebno jer već je nadopunjena tunjevinom iz konzerve.
Dodavanje tunjevine grahu, slanutku ili grašku u ovakvim salatama sjajna je kombinacija ne samo zbog toga što godi nepcu. Tunjevina je bogata proteinima i omega-3 masnim kiselinama, dok su grašak i grah puni biljnih proteina, vlakana, vitamina i minerala. Zajedno čine super obrok, zasitan i nutritivno bogat, ali lagan.
Tunjevina, također, daje odličan kontrast slatkoći graška ili zemljanom okusu graha i slanutka.
Mediteranska proljetna salata od graha
Sastojci:
250 g kuhanog bijelog graha (može i iz konzerve)
120 g tunjevine (može iz konzerve)
50 g feta sira
4 žlice maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
1 žličica kapara
10-ak cherry rajčica
1 luk
1 roga paprika
1 štapić celera
šaka svježeg peršina
sol papar
Priprema:
Nasjeckajte peršin i povrće pa ih stavite u veću zdjelu i dodajte im grah. Prelijte s maslinovim uljem i octom, začinite solju i paprom, pa sve lagano promiješajte. Na kraju dodajte komadiće feta sira i još jednom nježno promiješajte.
Ostavite da odstoji barem 20–30 minuta na sobnoj temperaturi prije posluživanja, kako bi se okusi proželi.
Komentari (0)
Komentiraj