Treba li vam dobra opcija za doručak, a važno vam je da su okus i nutritivna vrijednost na visini, naš prijedlog je omlet. Ali ne bilo kakav.
Premda je omlet vrlo jednostavno jelo, ima puno potencijala za kombiniranje namirnica. Želite li više vlakana u prehrani, dodat ćete mu špinat, želite li zdrave masti, vaš adut su avokado i masline, a ako vam je cilj sitost, ubacit ćete proteine poput sira ili šunke.
Ako se, pak, ne možete odlučiti što biste prije od svega toga, evo vam jedan dobar recept s odličnim sastojcima za omlet koji jamči sitost, zdravlje, ali i užitak.
Zapravo, toliko je dobar da vam savjetujemo da odmah ispečete dva pa jedan ponesete za marendu.
Omlet s avokadom i rajčicama
Sastojci
6 cherry rajčica
2 jaja
½ avokada
3 žlice naribanog cheddar sira
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Izmiješajte jaja i sol pa smjesu ulijte u tavu na zagrijano ulje.
Pržite 3-4 minute bez miješanja dok rubovi ne počnu izgledati lagano suhi. Zavucite lopaticu pod jaja pa ih malo podignite kako bi dio jaja koji je još tekući dospio ispod pa pecite još 3-4 minute.
Nakon što površina omleta izgleda suho, pažljivo ga preokrenite. Na jednu polovicu stavite sir, poklopite tavu i pecite još 1-2 minute da se sir otopi.
Ugasite vatru, a zatim na sir stavite narezane rajčice i avokado. Uz pomoć lopatice preklopite omlet na pola, prebacite ga na tanjur i poslužite uz malo rukole i rajčica začinjenih solju, maslinovim ukljem i balzamičnim octom.