Ako vam se jede nešto slatko, a bez puno kompliciranja te pritom nemate gotovo ništa pri ruci, rješenje ipak postoji. Mnoge od vas lansirat će izravno u djetinjstvo ili barem nekoliko desetljeća u prošlost, ako ste već prohujali kroz srednje godine. Riječ je o slastici koja se radi skoro pa ni iz čega - sve što će vam biti potrebno su šećer, voda, gustin i aroma maline ili jagode. A rezultat, koji nosi ime crvenci, tresuljci ili potresuljci, kao što možete vidjeti iz priloženog, izgleda poprilično primamljivo.
Recept za ovaj zgodni desert pronašli smo na instagramu tanja_recepti iza kojeg stoji Tanja Đorđević. Tanja nam je rado dopustila da prenesemo njenu objavu u kojoj je primjećuje kako je ovo poslastica koja vraća u djetinjstvo. S njom su se u komentarima složili i brojni pratitelji, a mnogi od njih otkrili su da su kao djeca ovaj kolač obožavali.
Tresuljci
Sastojci:
2 litre vode
20 žlica šećera
200 g gustina
5 kapi ekstrakta jagode ili maline
Priprema:
U 1,5 l vode dodajte 20 žlica šećera i prokuhajte. Odvojeno pomiješajte gustin i pola litre vode. Kada voda sa šećerom prokuha, dodajte otopljeni gustin i promiješajte. Kuhajte 5-7 minuta uz miješanje.
Kalup u koji ćete izliti skuhanu smjesu smočite hladnom vodom. Ulijte pola, a u ostatak ubacite voćni ekstrakt, dobro promiješajte pa ulijte preko prvog sloja. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa stavite u hladnjak.
Po želji pospite mljevenim orasima, lješnjacima, kokosom...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....