Treba vam ideja za brzo gotovo glavno jelo? Raspoloženi ste za nešto hrskavo, ali ipak zdravo? Ispunit ćemo vam sve želje, imamo recept za brzinski obrok koji se priprema jednostavno, a odlikuje se punoćom okusa. Polpetice. Ali sasvim posebne.
Ovo nam se jelo sviđa zato što lijepo spaja dva hit sastojka - tikvice i tunjevinu. Priznajte, ovakve polpete još niste probali. Vrlo se brzo i lako rade, spomenutim sastojcima dovoljno je dodati jaje, krušne mrvice i parmezan.
Polpete od tikvice i tunjevine
Sastojci:
70 g krušnih mrvica
15 g parmezana
2 manje tikvice
2 male konzerve tunjevine
1 jaje
ulje
sol
Priprema:
Naribajte tikvice, posolite ih i ocijedite.
Dodajte ih u blender s jajem i tunjevinom pa blendajte dok ne postane jednolično. Dodajte krušne mrvice i parmezan, a ako je smjesa previše suha, stavite malo ulja ili vode. Kušajte pa po potrebi dodajte sol.
Oblikujte polpete i pecite ih u vrelom ulju dok s obje strane ne dobiju lijepu boju ili u fritezi na 180 stupnjeva oko 18 minuta.