StoryEditorOCM
Slanobrzo i sočno

Najukusnije jelo od pilećih fileta gotovo je za manje od pola sata: caka je u bogatom nadjevu, a ovo mu je tajni sastojak

Piše T. S. M.
26. rujna 2024. - 16:04

Kad vam se žuri, a morate pripremiti hranjiv i kvalitetan obrok, pileća prsa su jedna od namirnica koje vas mogu spasiti. Ili upropastiti. Ne znate li kako ih pripremiti da budu sočna i ukusna, uzalud vam je sva brzina...

Srećom, tu su recepti poput ovoga. Pripremite li piletinu na ovaj način, bit će vrlo sočna i ukusna, a nećete potrošiti previše vremena.

Tajna je u nadjevu, čiji je bitan sastojak dimljeni sir koji jelu daje osobito ugodan okus. Još je jedna mala caka zaslužna za uspjeh: špinat u nadjev ne ide sirov, nego pirjan, a ta mala razlika čini čuda za okus, ali i nutritivnu vrijednost jela.

Punjena pileća prsa

Sastojci:

500 g fileta pilećih prsa
100 g krem ​​sira
100 g špinata
30 g dimljenog sira
30 g parmezana
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Špinat operite i dobro ocijedite, češnjak naribajte ili sitno nasjeckajte. Stavite ih na maslinovo ulje, posolite i poklopite pa pirjajte uz povremeno miješanje dok ne ishlapi sva tekućina.

Pileće filete prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepiće u koje će ići nadjev. Začinite meso solju i paprom. 

Parmezan krupno naribajte, a dimljeni sir nasjeckajte pa ih dodajte krem siru. Dodajte siru ohlađeni špinat pa nadjevom napunite filete i zakačite ih čačkalicama.

Zagrijte malo ulja u tavi koja može u pećnicu pa prepecite filete sa svake strane po četiri minute, a zatim tavu s piletinom prebacite u vruću pećnicu. Nakon 10-15 minuta bocnite najdeblji dio fileta i provjerite je li sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno.

Pričakajte pet minuta prije rezanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 16:05