Zamislite da se probudite uz miris jaja, šunke, paprike i zapečenog sira i luka... ne morate zamišljati, samo ispecite omlet po ovom super receptu.
Ova vrsta omleta poznata je kao denverski omlet, a ime je dobio prema sendviču popularnom potkraj 19. stoljeća, za koji su se koristili spomenuti sastojci.
Za najbolji rezultat koiristite vrlo svježa jaja, nemojte pretjerivati sa soljenjem, a prilikom pečenja koristite mali trik: u pravom trenutku stavite poklopac.
Nakon dodavanja sira u omlet, tavu poklopite na 30 sekundi do minute kako bi se sir ravnomjerno otopio.
Denverski omlet
Sastojci
4 jaja
2 žlice mlijeka
1 žlica maslaca
55 g cheddar sira
40 g luka
40 g zelene paprike
35 g šunke
sol, papar
Priprema:
U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. U tavi zagrijte maslac. Dodajte luk nasjeckan na kockice i usitnjenu zelenu papriku. Povremeno promiješajte i pirjajte ih dok ne omekšaju, oko 3-4 minute.
Ubacite šunku narezanu na kockice i kuhajte još 2 minute. Kuhanu šunku i povrće prebacite na tanjur, smanjite vatru na srednje nisku i ulijte smjesu od jaja. Nakon što se rubovi jaja stisnu, ravnomjerno pospite nasjeckani cheddar sir po cijeloj površini. Poklopite i pustite da se sir otopi.
Na jednu stranu omleta stavite kuhanu šunku, luk i zelenu papriku. Drugu polovicu omleta pažljivo preklopite preko povrća i šunke. Prebacite omlet na tanjur i poslužite!