StoryEditorOCM
Slanopogledajte, lako je

Najbolja ideja s brokulom koju ste ikad vidjeli omogućit će vam da uživate u pršutu, šunki, siru... bez grižnje savjesti!

Piše T. S. M.
22. srpnja 2024. - 07:05

Morali bismo jesti više povrća, uporno nam ponavljaju nutricionisti i liječnici, no većini nas se puno više jedu neke puno nezdravije vrste hrane. Primjerice burgeri i sendviči.

A zašto ne bismo napravili 2u1, odnosno spojili preporuke liječnika i želju za uživanjem u sendvama?

Jasno, možemo u sendviče ubaciti koji list salate ili koju fetu pome, no postoji još bolji način. Sigurni smo da bi se svidio spomenutom stručnjacima, jer je u skladu s još jednom preporukom koju nam nije baš drago čuti, a ta glasi: "Smanjite unos bijelog kruha".

Vjerovali ili ne, imamo rješenje koje udovoljava svim spomenutim zahtjevima, a u fokusu mu je - brokula. Kladimo se da ovaj scenarij niste očekivali, ali riječ je o kruhu od brokule.

Ovaj jednostavan kruh priprema se lako, a recept je prilagodljiv: možete koristiti brašno od heljde, kao u originalu, a može vam poslužiti i pirovo, kukuruzno pa čak i sasvim obično pšenično.

Evo vam recept, pronašli smo ga na Instagram profilu Pura Healthy Vida, a u nastavku slijedi video u kojem ćete vidjeti kako kruh od brokule izgleda u praksi.

Kruh od brokule

Sastojci:

3 žlice naribane sirove brokule
1 velika žlica brašna od heljde
1 žlica kvasca
1 jaje
maslinovo ulje
sol

Priprema:

 Brokulu naribajte i ostavite sa strane.

U posudi pomiješajte jedno jaje s brašnom, kvascem i solju pa im dodajte naribanu brokulu te sve dobro izmijeešajte.

U manji kalup namazan uljem dodajte tijestto pa ga pecite 2-3 minute na najvećoj snazi ​​u mikrovalnoj pećnici, u pećnici na vrući zrak zagrijanoj na 180 stupnjeva 5-7 minuta ili 10 minuta u običnoj pćnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:39