StoryEditorOCM
Slanoočaravajuća aroma

Medenjaci su po ovom receptu čarobno mekani i ukusni: svi će pitati kako su vam tako dobro uspjeli, a trajat će tjednima

Piše T.S.M.
12. prosinca 2023. - 19:15

Među keksićima koje će se peći i jesti ovog adventa i nadolazećih blagdana mnogima će biti medenjaci. Prhki kolačići lijepo začinjeni aromatičnim dodacima poput meda, vanilije, klinčića, cimeta, đumbira, muškata, zvjezdastog anisa i kardamoma visoko su na popisu najpopularnijih prosinačkih slastica diljem svijeta, a dodatna im je prednost što zahvaljujući medu i začinima imaju poprilično dug vijek trajanja pa se mogu ispeći i tjednima unaprijed.

Predlažemo vam tradicionalni recept uz preporuku da udvostručite dozu. Ukrasite ih po želji, jednostavnom glazurom kojom možete crtati po keksićima (recept u nastavku) ili ih samo prelijte glazurom pa po njoj pospite nasjeckane orašaste plodove.

Što se tuče začina, potrudite se zamiješati svoju kombinaciju i preskočite on...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 07:21