Tajna dobrog sendviča nije u njegovim nadjevima. Da, razliku čini jedan na prvi pogled nevažan detalj - vrsta peciva. Ove makedonske rolice idealne su same, premazane maslacem ili kao sendvič. Recept je vrlo jednostavan, a pecivo koje ćete pomoću njega dobiti - brzo će se pojesti.
Makedonske kiflice
Sastojci:
jedan kilogram glatkog brašna
jedno jaje
dva kvasca
500 mililitara mlijeka
12 žličica ulja
dvije žličice soli
jedna žlica sezama
Priprema:
Ugrijte mlijeko, zatim mu dodajte kvasac, šećer i malo brašna.
Ostavite da kvasac "proradi". U brašno dodajte sol, ulje i aktivirani kvasac.
Zamijesite tijesto i rasporedite ga u pet loptica. Svaku lopticu razvaljajte i podijelite na trokute. Svaki trokut zarolajte, premažite jajetom i pospite sezamom.
Kiflice pecite u pećnici zagrijanoj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....