Čuli ste za tjesteninu alla bolognese, ali jeste li čuli za kotlete alla bolognese? Hm? A evo zašto biste trebali znati za njih, osobito ako volite pohano meso, mekane šnicele i sočna jela jer ovaj recept sve to objedinjuje na najbolji mogući način - i pritom se priprema zaista brzo i lako.
Kotleti na bolonjski zapravo su pohani odresci teletine upotpunjeni lijepom dozom finih dodataka. Pronaći ćete različite varijante recepta, no najpopularniji je onaj koji kombinira pohano i prosciutto cotto (dimljenu šunku), ribani parmezan i slične delikatese. Recept koji vam nudimo kombinira ih sve skupa i zato mislimo da je jedan od boljih.
A sve će biti gotovo za 20-ak minuta.
Kotleti na bolonjski
Sastojci:
4 teleća kotleta
4 fete dimljene šunke (prosciutto cotto)
1 jaja
pasirana rajčica po ukusu
krušne mrvice po potrebi
maslac
Parmigiano Reggiano
sol
Priprema:
Teleće kotlete lagano spljoštite batićem za meso, umočite u jaje razmućeno s malo soli pa uvaljajte u krušne mrvice.
U tavi otopite malo maslaca pa ispržite kotlete s obje strane. Kad su i s druge strane uhvatili lijepu boju, na svaki stavite po fetu šunke, a zatim ribani parmezan i malo pirea od rajčice. Poklopite tavu i smanjite vatru. Bit će gotovi kada se sir otopi.