U sezoni sarmi dobro će vam doći i ova ideja: zašto ne biste pripremili bugarske sarme? Jeste li ikad uopće čuli za njih? Ako niste, na gubitku ste, jer recept zvuči jako dobro, reklo bi se da Bugari znaju što rade... Ključna razlika između bugarskih sarmi i onih koje su oubičajene u ostatku Balkana je u kupusu - dok mi ostali koristimo kiseli, Bugari posežu za svježim.
Kako bi s listovima svježeg kupusa lakše manevrirali, najprije ih kratko prokuhaju, tek toliko da kupus svene. Sve ostalo je manje više isto, s tim da je ovo jelo izvrsna alternativa sarmama od kiselog kupusa za sve one koji moraju izbjegavati fermentirane namirnice jer im škode probavi.
Ovo se jelo od klasičnih sarmi razlikuje i po načinu posluživanja: neizostavno se upotpunjuju kiselim vrhnjem ili gustim ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....