StoryEditorOCM
Slanošteta bacit!

Imate viška starog kruha i manjka ideja? Ispecite ‘lažnu pizzu‘! Po ovom je receptu najbolja, jedan detalj je ključan

Piše T. S. M.
10. lipnja 2024. - 20:37

Ako se ubrajate u one koji često imaju viška kruha, a nemaju više ideja što s njim, dobro će vam doći naš prijedlog. Napravite lažnu pizzu. Tijesto ne trebate mijesiti, netko je to već napravio umjesto vas.

Sve što trebate napraviti je rukama grubo usitniti kruh (ako mu je korica baš jako tvrda, maknite je), zatim kruh prelijte toplom vodom, tek onako da ga dobro smoči (obično je najbolje kad se stavi manje-više jednako vode i kruha), po želji dodajte malo maslinovog ulja i soli pa ostavite tako desetak minuta.

Nemojte misliti da je ovaj postupak višak u pripremi i pokušati ga preskočiti režući kruh na fete pa ga prekrivajući nadjevom. Postupite li tako, nadjev će vam promočiti kruh ili ćete završiti s nečim nalik na loše posložene bruchette. Držite se ovih uputa i uspjeh je zajamčen.

Dakle, kad je kruh upio vodu, smjesu izmiješajte rukama pa je prebacite u posudu za pečenje, sve lijepo sabijte i poravnajte, prekrijte cherry rajčicama i sirom ili najdevima po svom guštu pa svoju lažnu pizzu prebacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 15-ak minuta, odnosno dok se kora lijepo ne zapeče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 20:39