Punjene paprike jelo su koje će svakome izmamiti osmijeh na lice, no kako vam one klasične ne bi dosadile dobro je u rezervi imati još koji recept. Jedan od najboljih koje znamo je recept za paprike punjene sirom - zapravo, s nekoliko vrsta sira - a cijelu stvar još zanimljivijom čine fini dodaci poput kapara, rajčica i slanih inćuna.
Ovakve punjene paprike mogu vam poslužiti kao predjelo, lagani ručak ili ukusna večera, a kako bi obrok bio potpun, preporučljivo ih je poslužiti uz lagano začinjenu sezonsku salatu.
Ovo se jelo može pripremiti i za vegetarijance, samo treba osigurati kvalitetnu zamjenu za sir, a to danas više nije težak zadatak.
Punjene paprike sa sirom
Sastojci:
4 manje žute ili crvene paprike
2 fileta slanih inćuna
1 zrela rajčica
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice sjeckanog peršina
1 žlica kapara
100 g mozzarelle
50 g ribanog parmezana
50 g feta sira
svježi bosiljak
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Paprikama odrežite vrh i odstranite im sjemenke.
Pomiješajte krušne mrvice i parmezan.
Narežite mozzarellu i fetu, filete inćuna i kapare sitno nasjeckajte, a rajčicu narežite na kockice. Dodajte im nasjeckane začine, malo soli i veći dio maslinovog ulja pa sve izmiješajte.
Smjesom punite paprike, pa preko toga stavite krušne mrvice s parmezanom te pokapajte ostatkom ulja.
Pecite oko pola sata, dok ne uhvati lijepu boju i poslužite odmah.