StoryEditorOCM
Slanočudesna kombinacija

Glazirana rebarca za prste polizat: po ovom su receptu najslasnija, a možete ih baciti na gradele ili ubaciti u pećnicu

Piše T. S. M.
22. rujna 2024. - 10:15

Svaka čast biftecima i bržolama, ali neki od nas osobito su slabi na - rebarca. Ta slasna i sočna rebarca, još kad su lijepo glazirana, mogu se nositi s najvećim mesnim specijalitetima - što nositi, mogu uvjerljivo pobijediti. Samo trebate imato dobro meso i dobar recept. A mi imamo recept.

image
Shutterstock

Kada se pripreme po uputama koje slijede, rebarca su osobito sočna i ukusna, a mogu se peći u pećnici ili baciti na gradele. Uz njih će vam najbolje prijati kakva dobra krumpir salata, ali ako planirate pojesti puno rebaraca, radije se odlučite za salatu od kupusa ili zelenu. Da vam se nađu pri ruci izdvojili smo dva odlična recepta za salate, pronaći ćete ih na linkovima u nastavku, a zatim slijedi recept za rebarca.

Glazirana svinjska rebarca

Sastojci:

4 komada rebara (po oko 700 g svaki)
200 g kečapa
100 ml soja umaka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice smeđeg šećera
2 žličice dimljene paprike
2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica soli
1/2 žličice čilija u prahu
1/4 žličice papra

Priprema:

Pomiješajte sve suhe začine, odvojite 1 žlicu sa strane za kasnije, a ostatku dodajte ulje i malo vode pa mješavinom natrljajte rebarca i ostavite ih da odstoje. Što dulje, to bolje, a najbolje preko noći.

Pripremite gradele ili ugrijte pećnicu na 170°C.

Ako ih pečete u pećnici, nakon 40 minuta ih izvadite i premažite, mješavinom kečapa, umaka od soje i preostalih začina pa ih pecite još nekoliko minuta dok ne dobiju sjajni zapečeni premaz. 

Ako ih pečete na gradele, potrudite se da temperatura bude visoka, a pet minuta prije nego ih planirate skinuti s gradela premažite ih mješavinom kečaša, soja umaka i preostalih začina kako bi se lijepo glazirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 10:17