StoryEditorOCM
Slanopogledajte, lako je

Čips koji ne deblja: priprema se kao od šale i predivno hrska, a potrebna su samo dva sastojka. Jedan od njih je parmezan

Piše T. S. M.
24. srpnja 2024. - 12:57

Neki pate za kolačima i sladoledom, drugima su slaba točka hrskave slane napasti poput smokija i čipsa. No baš kao što ne bismo smjeli previše uživati u slatkim zalogajčićima, trebali bismo imati mjeru i sa slanim grickalicama. Svi to znamo, a opet tako lako popuštamo iskušenju...

Srećom, postoje grickalice u kojima možemo opušteno uživati. Ne baš bezgranično, ali barem malo komodnije.

Jedna od takvih grickalica je povrtni čips, koji, budimo iskreni, samo nekima ispadne baš savršeno hrskav i primamljiv. Puno primamljivija opcija je čips od parmezana, koji je nevjerojatno lako napraviti (samo na masnom papiru napravite hrpice ribanog parmezana pa ih zapečete dok ne pohrskave), ali ta je ipak malo previše masna da bismo je nazvali idealnom. 

Srećom, kad se pomiješaju ta dva recepta, eliminiraju se minusi i ostaju samo prednosti. Čips od tikvica i parmezana hrskav je i ukusan, a sadrži obilje vlakana uz nula ugljikohidrata, što znači da se masnoće koje sadrži ne bi smjele baš u potpunosti primiti.

Priprema se iznimno jednostavno, uvjerite se u priloženom videu koij prenosimo s profila Una Stella In Cuccina. No najprije ide recept. 

Čips od parmezana i tikvica

Sastojci:

220 g tikvica
110 g ribanog parmezana

Priprema:

Tikvice naribajte na krupnoj strani ribeža, dobro ih ocijedite i prebacite u zdjelu. Dodajte naribani parmezan i pomiješajte sastojke.

Na lim obložen papirom za pečenje vadite žlicu po žlicu smjese i svaku hrpicu pritisnite kako biste dobili tanak, kompaktan sloj.

Nakon što ste formirali čips, pecite ga 18 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzija. Tek izvađen iz pećnice neće biti jako hrskav, ali čim se čips malo ohladi i sir se stisne, postat će pucketav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:50