StoryEditorOCM
Slanogotovo za čas

Brzinski je ljetni ručak za pet: za najbolju salatu od tjestenine morat ćete povući potez kojeg se kuhari užasavaju

Piše T. S. M.
12. srpnja 2024. - 14:40

Gladni ste i želite jesti "odmah i sad"? Suosjećamo, ali za sve osim za gotovu spizu ipak je potrebno ponešto strpljenja. Čak i ako mislite naručiti nešto iz dostave. Ipak, postoje jela koja se daju pripremiti brzinski, a jedno od njih baš je kao stvoreno za ljeto. riječ je o salati od tjestenine.

U ovoj verziji, radi se o salati od tjestenine, tunjevina i cherry rajčica i još par dodataka za još veći užitak u jelu. Kako bi vam ispala baš savršeno, morat ćete povući jedan potez kojeg se kuhari inače užasavaju. Tjesteninu ćete pod obavezno, čim je skuhana, dobro isprati pod mlazom vode.

Na taj ćete način isprati škrob koji nam je inače dobrodošao na manistri jer omogućuje da se umaci bolje uhvate za pojedine komade tjestenine, čineći tako svaki zalogaj ukusnim i primamljivim. U ovom slučaju cilj nam je da manistra prestane biti ljepljiva jer i ovu salatu, kao i svaku drugu, treba dobro promiješati.

Salata od tjestenine i tunjevine

Salata:

200 g nekuhane tjestenine
180  g tunjevine iz konzerve
100 g cherry rajčica
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice nasjeckanog ljubičastog luka
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica balzamičnog octa
1 krastavac
sol, papar 

Priprema:

Zakuhajte lonac posoljene vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju pa je isperite u puno hladne vode, da se dobro ohladi, zatim je dobro ocijedite.

U međuvremenu nasjeckajte povrće i pomiješajte ga s tunjevinom. Prebacite ih u zdjelu, dodajte tjesteninu pa ih zalijte umakom od octa, ulja, soli i papra. Dodajte začinsko bilje, promiješajte i ostavite da se okusi prožmu pa poslužite.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 17:50