StoryEditorOCM
Slanopravo ljetno

Bez kuhanja, a tako dobro: manistra od jučer i pome dabome. Mali detalji učinit će ovo jelo savršenim, pazite ovo...

Piše T. S. M.
17. srpnja 2024. - 13:19

Manistra od jučer i salata k tome, od kapule i pome, dabome. Eto vam recepta za savršen ljetni ručak, opisanog riječima atora TBF-ovog hita Alles Gut. Mi ćemo to još malo pojednostavniti pa ćemo spojiti manistru od jučer i pome te tako dobiti jednostavno, a vrlo ukusno jelo koje se poslužuje hladno.

Ovog ste se sasvim sigurno i sami mogli sjetiti, naravno, ali mi vam nudimo jedan mali twist u cijeloj toj priči: otkrit ćemo vam kako to sve može postati i puno, puno bolje od zdjele hladne pašte u koju je netko onako kao usput "nakrižao" pome.

Odgovor je, kao što je to često slučaj, u malim detaljima. Zbog jednog ćete, ako želite potpuno savršenstvo, morati nakratko upaliti špaher, ali isplati se. Ako vam se ne da, to je sasvim u redu. Razumijemo vas...

Tjestenina s pršutom i rajčicama

Sastojci:

300 g skuhane tjestenine
120 g pršuta
75 g kapara
75 ml maslinovog ulja
6 srednje velikih rajčica
sjeckani peršin
listići bosiljka
ribani parmezan
sol, papar

Priprema:

Stavite tjesteninu u veliku zdjelu. Rajčice prepolovite, pa preko tjestenine iscijedite sok i sjemenke, a meso grubo usitnite pa dodajte i njega.

Ubacite grubo ribani parmezan, kapare, začinsko bilje i ulje, lagano promiješajte. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom.

Pršut kratko prepecite na tavi, kad postane hrskav izvadite ga i ocijedite pa ga izmrvite po tjestenini prije posluživanja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:21