Počele su domaće rajčice, što znači da smo zagazili u sezonu šalše od poma. Ajme gušta! Samo, priznajte nam iskreno, koliko ste zapravo zadovoljni sa svojim šalšama od poma? Čini li vam se da im uvijek nešto fali?
Prije nego se bacite na eksperimentiranje s količinama šećera i soli (vi koji nikad ne stavljate šećera u šalšu, nemojte nam se zgroziti na ovo pitanje) i na istraživanje svijeta začinskog bilja, iskušajte ovaj savjet. Možda će vam zvučiti malo neobično.
Za ukusniji umak od rajčica posegnite za limunom - točnije, za njegovom koricom.
Limunova korica dat će umaku od rajčica notu svježine, što će okus učiniti kompleksnijim i zanimljivijim. Dovoljno ju je dodati sasvim malo, lako ćete staviti još ako vam se jako svidi, a bitno je pripaziti da se prilikom ribajna ne zahvati gorki bijeli dio korice. Ključno je koricu dodati u zadnjem trenu, kad je šalša već skuhana, jer će u protivnom temperatura neutralizirati okus korice.
Sad se možd pitate zašto dodati koricu, a ne sok od limuna. Zato što korica dodaje svježinu bez pojačavanja kiselosti.