Priznajte, koliko ste puta bacili tek napola potrošenu vezicu peršina zbog toga što vam je propala prije nego ste je stigli potrošiti. Sram nas je priznati, ali nama se to redovito događa: umjesto u slasnim jelima, petrusimul nam jako često završi u smeću. A nije da ga ne koristimo, problem je u tome što tako brzo svene, požuti i osuši se. Da, poput mnogih drugih, očito ga čuvamo na pogrešan način.
No čini se da ima nade.
Pronašli smo jednu novu metodu, vreba nas s društvenih mreža gdje god pogledali. Možda ste je i vi primijetili, čini se da pali.
Sastoji se u korištenju dviju staklenki, odnosno velike staklenke i čaše, ovisno o verziji trika na koju naiđete, a svodi se na to da bi manju posudu trebalo dopola napuniti vodom, zatim u nju ubaciti peršin te potom sve zajedno ubaciti u veću staklenku i zatvoriti.
Moramo vam priznati da sve to skupa čak i nekako zgodno izgleda, poput male zelene umjetničke instalacije. A sad, kolkko je učinkovito, e o tome više nakon što trik isprobamo. Ovako na prvu čini se da ima smisla, mala bi posuda trebala osigurati da peršin ne uvene, a ona veća da se ne osuši.
Kako ne bi bilo zabune, prenosimo jednu od objava iz koje će vam biti nešto jasnije kako se ovaj trik izvodi.