Volite li pržene krumpiriće, sigurno ih pripremate ovako: ogulite ih i narežete, a zatim ih ispržite u vrelom ulju. Možda u tu proceduru ubacite koji dodatni korak, poput namakanja krumpira u hladnoj vodi ili temeljitog sušenja krpom, ali to je, manje-više to, zar ne?
E sad sve to zaboravite i pokušajte ih ispržiti na drugačiji način. Jedan detalj sve će promijeniti nabolje.
Krumpire najprije trebate - ispeći.
Nakon što ste ih oprali, ubacite ih u posudu za pečenje, onako u komadu, u kori. Zalijte ih s otprilike 200 ml vode i prekrijte folijom pa ih pecite dok ne omekšaju.
Nakon što su gotovi, možete ih narezati na okrugle ploškice ili na klasične fetice u obliku polumjeseca, a možete ih, ako volite jako hrskave krumpiriće, natrgati na nepravilne komadiće. Koru ne morate guliti.
Krumpire potom pustite da se malo ohlade, kako bi iz njih isparilo što više pare, a zatim ih ispržite u dobro zagrijanom ulju.
Zahvaljujući ovom dodatnom koraku u pripremi krumpir će se kraće pržiti, što je dobro s nutricionističkog gledišta jer se za vrijeme prženja oslobađaju nepoželjni spojevi, a dobro je i iz gurmanskog aspekta jer će krumpiri iznutra biti mekani i nježni, a izvana će imati neodoljivu koricu.