StoryEditorOCM
Savjetiza savršen rezultat

Za najbolja rebarca trebat će vam komad folije i poznavanje metode 3-2-1: bit sočna i tako meka da će otpadati s kosti

Piše Spiza SD
8. listopada 2023. - 08:10

Svinjska rebarca pečena u pećnici mogu biti savršna poslastica, ali isto tako i pravi fijasko. Ako su vas ikad razočatrala kod kuće pripremljena rebra, ako su umjesto sočna i ukusna ispala suha i žilava, zanimat će vas kako to ubuduće izbjeći. Nije teško, a metoda je poznata kao "3-2-1" jer podrazumijeva tri serije pečenja.

Bez straha, nećete se "umesti od posla", samo ćete morati imati malo strpljenja, no baš svaka minuta se isplati jer će biti jako sočna i ukusna, a tako meka da će meso samo otpadati s kosti.

Prema ovoj metodi, rebarca se peku na jako niskoj temperaturi i to na ovaj način: 3 sata se peku bez omota, zatim 2 sata u omotu od aluminijske folije i na kraju još sat vremena bez omota.

Evo i detaljnijeg objašnjenja.

Začinjena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 17:42