StoryEditorOCM
Savjetiza savršen rezultat

Za najbolja rebarca trebat će vam komad folije i poznavanje metode 3-2-1: bit sočna i tako meka da će otpadati s kosti

Piše Spiza SD
8. listopada 2023. - 08:10

Svinjska rebarca pečena u pećnici mogu biti savršna poslastica, ali isto tako i pravi fijasko. Ako su vas ikad razočatrala kod kuće pripremljena rebra, ako su umjesto sočna i ukusna ispala suha i žilava, zanimat će vas kako to ubuduće izbjeći. Nije teško, a metoda je poznata kao "3-2-1" jer podrazumijeva tri serije pečenja.

Bez straha, nećete se "umesti od posla", samo ćete morati imati malo strpljenja, no baš svaka minuta se isplati jer će biti jako sočna i ukusna, a tako meka da će meso samo otpadati s kosti.

image
Shutterstock

Prema ovoj metodi, rebarca se peku na jako niskoj temperaturi i to na ovaj način: 3 sata se peku bez omota, zatim 2 sata u omotu od aluminijske folije i na kraju još sat vremena bez omota.

Evo i detaljnijeg objašnjenja.

Začinjena rebra najprije stavite peći na 110 stupnjeva Celzija položena tako da su kosti na donjoj strani. Nakon tri sata omotajte ih aluminijskom folijom, pazeći da rubovi folije budu dobro spojeni, kako bi se rebra pekla u nepropusnom omotaču koji čuva paru i sokove i položite ih na rešetku ili lim tako da je strana s kostima okrenuta prema gore. Nakon dva sata uklonite foliju i okrenite ih kao na početku te pecite još jedan sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 04:43