StoryEditorOCM
Savjetivrlo neobično

Ubacite i ovo u pire od krumpira: isti trik koristi i slavna kuharica, tko ga je probao oduševio se. I još jedna stvar...

Piše T. S. M.
30. srpnja 2024. - 08:10

Što mislite koji je to sastojak - vjerujte nam, ne biste ga očekivali - koji može pire od krumpira učiniti boljim? Vrhnje? Ne, uostalom, njega biste očekivali. Soba bikarbona? Razumijemo zašto vam je pala napamet, ako je, jer nju se, kako izgleda, zaista dodaju u sve i svašta. Maslac? Istina, maslac sve čini boljim, ali maslac je već na popisu sastojaka. 

Punjene paprike? Eee, to ne bi bilo loše. Ali nije o tome riječ.

image
Shutterstock

Prekinut ćemo nagađanje. Limunova korica.

Bez zafrkancije.

Pokušajte i svidjet će vam se, osobito ako pire planirate poslužiti uz svinjetinu li pečenu kokoš - jedna i druga namirnica su masne, a limunova korica pireu daje svježinu, čineći ovako začinjen pire još boljom pratnjom spomenutim jelima.

image
Shutterstock

Trik je jednom prilikom spomenula Ina Garten, slavna kuharica, a od tada je zaživio na društvenim mrežama. Tko ga je probao, kaže da je super.

Lako ga je primijeniti: napravite pire kao i inače te na kraju naribajte koricu limuna u njega (za početak nemojte pretjerati, stavite malo pa kušajte). Kako bi vam pire ispao još bolje, evo vam još jedan savjet, s iste adrese: krumpiri trebaju biti brašnasti, a takva je većina krumpira žućkastog mesa pa ćete se snaći i s našim sortama, ako ne uspijete pronaći Yukon Gold, koju Ina preporučuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:42