Kupili ste svinjske kotlete jer su bili na akciji i sad se pitate što s njima napraviti. Nećkate se biste li ih pohali, bacili na tavu ili zapekli u pećnici, a sve vas je nekako strah da će biti tvrdi. I nemate vremena za nekakve dugotrajne marinade, niti vam se da puno gnjaviti...
Potpuno vas razumijemo i imamo rješenje. Brzinski pac na bazi ulja spasit će meso od isušivanja, a metoda pripreme koja kombinira pečenje i prženje pomoći će mu da sačuva sočnost.
Zvuči složeno, ali nije, zapravo poprilično je lako. Meso najprije istucite, pa ga ubacite u mješavinu ulja i začina po svom guštu. Računajte da na oko 200 g mesa ide jedna žlica ulja, a koliko ćete staviti začina to prepuštamo vama.
Kotlete lijepo natrljajte smjesom ulja i začina pa ih ostavite da stoje oko pola sata, ako imate toliko vremena, a ako ne, onda dok vam se pećnica dobro ne zagrije.
U pećnicu morate staviti i posudu u kojoj će se meso peći, najbolje bi bilo raditi s tavom od lijevanog željeza. Vatrostalne i keramičke posude nisu preporučljive za ovu metodu.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija, izvadite tavu, bacite na nju odreske, čim uhvate koricu okrenite ih pa sve skupa vratite u pećnicu.
Temperaturu smanjite na 200 pa pustite meso da se peče 10-ak minuta. Za to vrijeme možete pripremiti prilog, a naš prijedlog je tacani špinat, a recept je na linku u nastavku.