Ako vam grašak, grah, slanutak i slične mahunarke škode probavi, problem je najvjerojatnije u tvrdoj opni koja obavija svako zrno. Znate to vjerojatno i sami, samo vam se s tim ne da gnjaviti. Razumijemo vas potpuno, ni nama ne pada napamet ljuštiti svako pojedino zrno pa smo tu zadaću preskakali. Sve donedavno.
Postoji, naime, metoda koja olakšava život. I probavu.
Sve što trebate napraviti je napuniti zdjelu vodom, staviti je u sudoper kako biste smanjili nered po kuhinji, a zatim u vodu ubaciti skuhano zrnje kojim baratate. Potom slanutak, grah ili grašak trebate protrljati rukama, uslijed čega će opne same otpasti.
Ljepota ove metode je u tome što će ljuske isplivati na površinu, odakle ih lako možete pokupiti šupljom žlicom ili sličnim kuhinjskim pomagalom, umjesto da se zalijepe za namirnicu kojom baratate ili vam se razlete po kuhinji.
Uživajte u lakoći ove metode i guštajte u mahunarkama bez nezgodnih nuspojava.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....