StoryEditorOCM
Savjetikao od šale

Riješite se kožica sa slanutka, graha ili graška bez po‘ muke! Isprobajte ovu metodu, čuda čini uz malo truda i nereda

Piše T. S. M.
1. listopada 2024. - 08:10

Ako vam grašak, grah, slanutak i slične mahunarke škode probavi, problem je najvjerojatnije u tvrdoj opni koja obavija svako zrno. Znate to vjerojatno i sami, samo vam se s tim ne da gnjaviti. Razumijemo vas potpuno, ni nama ne pada napamet ljuštiti svako pojedino zrno pa smo tu zadaću preskakali. Sve donedavno.

Postoji, naime, metoda koja olakšava život. I probavu.

image
Shutterstock

Sve što trebate napraviti je napuniti zdjelu vodom, staviti je u sudoper kako biste smanjili nered po kuhinji, a zatim u vodu ubaciti skuhano zrnje kojim baratate. Potom slanutak, grah ili grašak trebate protrljati rukama, uslijed čega će opne same otpasti.

Ljepota ove metode je u tome što će ljuske isplivati na površinu, odakle ih lako možete pokupiti šupljom žlicom ili sličnim kuhinjskim pomagalom, umjesto da se zalijepe za namirnicu kojom baratate ili vam se razlete po kuhinji.

image
Shutterstock

Uživajte u lakoći ove metode i guštajte u mahunarkama bez nezgodnih nuspojava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 08:12