StoryEditorOCM
Savjetivrijedi znati

Namačete li rižu u vodi prije kuhanja? Trebali biste, ali samo u ovom slučaju, u protivnom možete pokvariti cijelo jelo

Piše Spiza SD
21. travnja 2023. - 08:05

Mnoge vrste žitarica i mahunarki potrebno je namakati prije kuhanja, kako bi im se omekšala ovojnica, ali i kako bi se u namirnici u što većoj mjeri smanjila količina fitinske kiseline koja, prema nekima, može smanjiti apsorpciju važnih elemenata poput kalcija, željeza i fosfora.

Kuhanje riže također je preporučljivo, no pod određenim uvjetom. Ako je riječ o divljoj riži i riži cjelovitog zrna, namakanje je obavezno i to obično preko noći. Preporučljivo je i za japansku rižu kratkog zrna, no dovoljno je namakanje od 30-ak minuta, a savjeruje se, premda nije obavezno, namakati i basmati rižu, i to prema stručnjacima 3-6 sati, čime će joj se ubrzati kuhanje. 

Namakanje riže omogućuje da zrna upiju malo vode prije kuhanja što sprječ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 15:27