Svinjski kotlet može biti sočan i slastan zalogaj, ali jednako tako može biti gorko razočaranje. Kako biste osigurali da budu ukusni i meki, iskušajte zgodan trik za koji će vam biti potrebna tri sastojka od kojih barem dva sasvim sigurno već imate, a zatim prilikom pripreme primijenite savjet za osobitu sočnost i mekoću.
Sve što trebate napraviti je dobro ih istrljati mješavinom soli, papra i češnjaka u prahu - savršeno ćete ih začiniti i naglasiti im prirodne okuse.
Savjet za savršenu pripremu je jednostavan: nemojte ih pretjerano dugo peći. Kako primijeniti ovaj savjet? LAako: najprije ih lagano zapecite na tavi pa pečenje završite u pećnici.
Idemo sad biti konkretni. Ako su vam na raspolaganju dva veća svinjska kotleta, svaki težak otprilike 250 grama, trebat će vam jedna žlica ulja, pola žličice soli, pola žličice češnjaka u prahu i otprilike četvrtina žličice crnog papra. Navedene sastojke pomiješajte te mješavinom obilato natrljajte meso.
Nakon što ste sve to riješili, počnite zagrijavati pećnicu na 200 stupnjeva Celzija, a dok se ona grije ulijte ulje u tavu od lijevanog željeza prikladnu za pećnicu pa je (tavu) pristavite na srednje jaku temperaturu.
Kad se ulje zagrije, pažljivo stavite svinjske odreske u tavu i pecite ih dvije do tri minute sa svake strane, da uhvate boju i da se na površini stvori korica.
Čim ste to obavili, tavu prebacite u pećnicu pa pecite 15 minuta dok dobro ne porumene, zatim ih izvadite iz pećnice i poslužite vruće jer su upravo takvi najsočniji i najmekši. Ovo znači da biste prilog - bio to pire, dinstani kupus ili nešto treće - trebali pristaviti prije nego ste se krenuli baviti kotletima.