StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Kad kuhati poklopljeno, a kad otklopljeno? Nije svejedno, a pogrešan odabir može pokvariti sav trud. Evo što je ključno

Piše Spiza SD
8. studenog 2023. - 07:10

Ponekad se čini kao da nam hrpa poklopaca samo zauzima prostor u kuhinjskom ormariću pa se lako zapitati trebaju li nam uopće, osim kad želimo da nam voda u loncu brže zakuha. Dodatnu dozu zabune unose recepti koji uopće ne spominju treba li i u kojem trenutku jelo treba kuhati poklopljeno pa se može steći dojam kako je to zapravo sasvim svejedno i da je svrha poklopca samo u tome da zaštiti kuhinju od prljanja.

No uopće nije tako. Želite li bolje, brže i ukusnije pripremati jela, naučite kad je lonac ili teću bolje poklopiti, a kad ih je bolje ostaviti otklopljene.

Osnovno je pravilo da lonac uvijek treba pokriti kad želite zadržati toplinu, a to bi ponajprije bilo u slučaju kad želite da sadržaj što prije zakuha ili da se što prije zagrije. U ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 17:55