StoryEditorOCM
Savjetiučinkovit dodatak

Jela s mljevenim mesom brže će se skuhati i biti ukusnija ako im dodate i ovaj sastojak. Pazite, jedna stvar je ključna...

Piše T. S. M.
16. listopada 2024. - 11:14

Mljeveno meso praktična je namirnica s kojom se mogu pripremiti mnoga ukusna jela i pravi je spas za sve one kojima meso nikad nije dovoljno mekano. Međutim, čak i mljeveno meso može razočarati ako nam oduzme više vremena za pripremu nego što smo planirali i ako na kraju ostane gumasto. No to se događa samo onima koji ne znaju jedan zgodan mali trik. Znate li ga vi?

Riječ je o truku sa sodom bikarbonom, no ako ste pomislili da je dovoljno ubaciti u teću s kuhanim mesom koji prstohvat sode bikarbone, niste pogodili... Da bi soda djelovala kako treba - a to znači da bi imala vremena omekšati meso opuštajući mišićna vlakna i izbaciti iz njega višak vode - meso ju je potrebno dodati  barem 20 minuta prije početka termičke obrade.

Sodu - mjera je malo manje od 1 žličice na pola kilograma mljevenog - ubacite u meso, dobro promiješajte i pričekajte da odradi svoj zadatak, a tek tada pristupite pripremi jela. Na ovaj način meso će se brže prepržiti i dobiti onaj ugodan zapečeni okus, a skratit će se i ukupno vrijeme pripreme. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 11:15