Uživate li u mirisu, aromi i očaravajućoj mekoći majstorski napravljenog peciva, možda se pitate zašto se za vaše domaće bublice, kiflići, slanci i ostale pečene poslastice od dizanog tijesta ne bi moglo reći da su u jednakoj mjeri ukusni i podatni.
Tajna je u sastojku koji rado koriste profesionalni kuhari. I vi ga imate, vjerojatno je na popisu sastojaka u receptima koje koristite, ali ne znate da s njim najprije treba nešto napraviti.
Riječ je o maslacu, ali ne o sasvim običnom. Prije nego ga dodate u tijesto, trebali biste ga pretvoriti u ono što neki nazivaju smeđi maslac, a zapravo se radi o maslacu čiji su kruti djelovi karamelizirani. Postupak se odvija poprilično lako. Maslac narežite na kockice i listiće pa ga zagrijavajte nekih 7-10 minuta na laganoj vatri, odnosno više ako koristite veću količinu. Kad osjetite ugodan, orašast okus, a boja maslaca malo potamni, maknite ga s vatre i ostavite da se ohladi.
Nakon toga ga spojite s ostalim sastojcima i ugodno ćete se iznenaditi profinjenim okusom gotovog peciva. Dodajmo i kako nećete pogriješiti ako malo povećate količinu maslaca navedenu u receptu pa u tavicu u kojoj ćete ga topiti dodate žlicu viška zahvaljujući tome tijesto će biti mekše i podatnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....