Centralna dalmatinska namirnica je riba koju možemo pripremiti na stotine različitih načina, no prije kužinavanja valja ju kvalitetno očistiti. Vještina je to koja se stječe kroz dugogodišnju praksu pošto svaka riba sa sobom nosi različite tehnike i rezove kojima se odstranjuju se nejestivi ili nepotrebni dijelovi.
Ipak, postoje neka generalna pravila koja nam je pobliže objasnio Roko Kunčić, kulinarska zvijezda ponikla u televizijskoj emisiji ‘Hell‘s Kitchen‘. Iako Kaštelanin ima tek dvadeset godina, već sada slovi za pravog meštra kada je u pitanju priprema ribe. Ispred naše kamere je očistio i isfiletirao romba te nam pojasnio kako griješimo prilikom amaterske obrade ribe.
- Ljudi najčešće s prvim rezom krenu od repa, a zapravo je bolje ako zarežemo poviše glave - otkriva nam Roko, a sve savjete i tehnike pogledajte u priloženom videu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....