StoryEditorOCM
Savjetifešta od okusa

Bolju salatu od rajčica niste probali: ubacite i ova dva sastojka i gledajte kako nastaje čarolija. Pomazat ćete zdjelu!

Piše T. S. M.
14. kolovoza 2024. - 11:32

Dok ima sočnih, zrelih, onih "pravih" ljetnih poma, šteta je ne iskoristiti svaku priliku za napraviti salatu. A ako vas posluži sreća pa nabavite stvarno dobre, domaće rajčice, bio bi red da uložite i mrvicu više truda u pripremu salate.

Ako želite uživati u okusu najbolje salate od poma, potrudit ćete se napraviti gremolatu. Možda vam to zvuči malo previše fensi, ali zapravo je nevjerojatno jednostavna. Riječ je o mješavini nasjeckanog peršina, limunove korice i češnjaka. Dobro se drži u hladnjaku, pa će vam višak poslužiti za druga jela.

image
Roulier/turiot/Foodcollection Via Afp

Mislite li da limunu nema mjesta u jelima od poma, varate se - rajčice i limuni ne sadrže istu vrstu kiseline, a limunova djelujte tako da neutralizira onu od rajčice pa jelo postaje slađe i ugodnije za jelo, što je razlog zašto neki kuhari u šalšu od poma dodaju malo limuna.

Evo vam još jedan savjet: u salatu od poma dodajte i sastojak koji će je učiniti pomalo kremastom. Ne mislimo na preljeve na bazi vrhnja jer ne želimo postići jednak efekt kao kod satale od kupusa ili tzatzikija, nego na dodatak sastojaka poput mozzarelle, izmrvljene fete, krupno ribanog parmezana ili natrgane burrate - odnosno na nešto slično što će sokove koje poma prirodno pušta učiniti još slasnijima i gušćima. Ako ste vegan, isti efekt možete postići dodavanjem avokada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 07:14