StoryEditorOCM
Pričeu stađunu

Trlja od kamena delicija je među ribama, evo kako je najbolje pripremiti i odabrati, nemojte da vas zbuni jedna stvar...

Piše T.S.M.
19. svibnja 2023. - 12:41

Trlja od kamena jedna je od najcjenjenijih vrsta ribew u Jadranu i to s dobrim razlogom - rijetko se koja druga s njom može mjeriti po pitanju sočnosti, čvrstoće mesa i punoće okusa. Upravo je u stađunu i bit će tako sve do rujna, a kako u njoj uživati na najbolji način, e pa to je već pitanje okusa.

Nećete pogriješiti ako je pofrigate, tek lagano pobrašnjenu, dobro će se snaći u brujetu, a mnogima je najdraža kad se ispeče - u pećnici, pokrivena, ili na gradelama, odnosno grill tavi, ali u svakom slučaju vrlo kratko kako joj se koža ne bi prepekla, a meso isušilo i postalo stupasto.

Jesu li bolje velike ili male, još je jedno pitanje oko kojeg se može raspravljati, no u ovom slučaju umjesto osobnih preferencija odluku donosi namjena - ma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 00:58