StoryEditorOCM
Pričeblagdanski meni

Svi su ludi za raspucancima i sirovim tortama Šibenčanke Ane Cigić. S nama je podijelila recepte za vege Božić

Piše Marija Lončar
24. prosinca 2024. - 17:38
Šibenčanka Ana Cigić svoj životni i profesionalni put pronašla je u hrani! Onoj zdravoj...Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenčanka Ana Cigić diplomirana je ekonomistica po struci, a neko vrijeme radila je i kao novinarka na šibenskoj lokalnoj televiziji, no svoj životni i profesionalni put pronašla je u hrani! Onoj zdravoj, zasnovanoj na svakojakom povrću, raznim orašidima, počevši od badema i oraha, preko lješnjaka do indijskih oraščića, te prosu, kvinoji, leći i drugim mahunarkama...

U njezinim jelima nema rafiniranog, bijelog šećera i brašna, nema jaja ni mlijeka, sira i ostalih mliječnih proizvoda, a kolači, od kojih su usta puna okusa već pri prvom zalogaju, osvajaju i one koji ni ne pomišljaju biti vegetarijanci ili vegani.

Sarma, kaže Ana, može biti vrlo ukusna i s nadjevom od pečenog sejtana i crvene riže. Za one koji ne znaju, sejtan je pšenična bjelančevina, zapravo gluten...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 17:39