StoryEditorOCM
Pričeza bolje uživanje

Male tajne velikih majstora pršuta: od Steve Karapandže i Mate Lukina doznali smo sve što treba znati svaki ljubitelj

16. studenog 2023. - 13:41

Puno toga što mislite da znate o pršutu po svoj je prilici pogrešno. Počevši od načina na koji ga režete. Tko kaže? Kažu Stevo KarapandžaMate Lukin, nagrađivani zadarski proizvođač pršuta. Kako su kazali i pokazali na masterclassu o pršutu održanom u sklopu festivala Grand Gourmet, za još bolje uživanje u jednoj od najvećih delikatesa našeg podneblja trebalo bi obratiti pažnju na neke stvari. 

Inače, radionica – vrlo ozbiljno naslovljena Akademija rezanja dalmatinskog pršuta – odvijala se uz jako sredstvo ometanja: upravo načet pršut težak 17 kilograma i star dvije godine, koji je legendarni kuhar marljivo i znalački rezao gotovo cijelo vrijeme trajanja masterclassa. Da ste samo vidjeli oduševljenje kad je okupljene ponudio da se malo "maše"... Mašili smo se i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2024 19:26