![27234561](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/21/o_27234561_1024.jpg)
Pripremanje palačinki trebao bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je i to da mnogima zadaje glavobolje.
Ne i Tonki Bodrožić iz Sviba u Imotskoj krajini koja, po mišljenju slušatelja Radio Dalmacije, najbolje sprema tu najjednostavniju istovremeno i najkompliciraniju poslasticu u tom dijelu Dalmacije. Razloga je mnogo za takvo slavom ovjenčano priznanje, a jedan od njih, možda i glavni adut je dugogodišnji staž u pripremanju poznate delicije čiji je začetak teško utvrditi, kada se dogodio taj sudbonosni trenutak povezivanja brašna s mlijekom ili vodom, vatrom i ljudskom genijalnosti.
Što se tiče genijalnosti u njihovom spravljanju Tonka je pravi virtuoz. Tri desetljeća ova vrsna domaćica po pitanju ovih “rolanih ili trokutastih” slastica, u male...