StoryEditorOCM
Pričetope se u ustima

Ankičini medenjaci novi su sinjski brend, a posebni su po ključnom sastojku: ‘Jedva ih stignem napeći i oslikati...‘

Piše Lenka Gospodnetić
4. prosinca 2023. - 16:19
Ankica medenjake radi cijelu godinu, za razne prigode: vjenčanja, krštenja, rođendane, krizme, Valentinovo...Vojko Bašić/Cropix

Zahvaljujući mladoj Ankici Župić, Sinj sve više - osim po arambašima i uštipcima - u gastronomskom smislu postaje poznat po medenjacima.

Ankičini medenjaci su brend kojega je prepoznala i turistička zajednica alkarskoga grada, čelnica TZ Sinj Monika Vrgoč pružila je potporu svojoj marljivoj sugrađanki koja je u medenjake ugradila puno ljubavi, ali i još jedan ključni sastojak: med sa sinjskoga polja, cvjetni, certificiranog OPG-a Župić u vlasništvu Ankičina svekra Joze.

Mašala, nevista!

- Sto boca ispečen na godinu - veli Ankica. A te boce koje "ispeče", dakle, stotinu njih, normativ su ugrađen u godišnju proizvodnju koja se već bliži ozbiljnoj kilaži, skoro pa - tonaži. A sve to izlazi iz male radionice, kuhinje i kućne manufakture u kojoj je upravo "medena"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 02:36