StoryEditorOCM
ShowbizIĆE I PIĆE

Najedite se dobro doma, cijene hrane na Ultri su prepaprene, za Hrvate posebno! Pogledajte cjenike, šokiran i Talijan

Piše Petra Klarić
12. srpnja 2024. - 22:37

Jedna od glavnih stavki za posjetitelje su cijene pića i hrane, svih zanima koliko će im ova tri dana festivala olakšati novčanik.

Cijene su ove godine nešto više nego prošle, što uopće ne čudi, jer su kroz zadnjih godinu dana cijene svega u Hrvatskoj skočile.

Bocu Jane od pola litre posjetitelji plaćaju 5 eura, dok gazirana pića od 0,3 litre, primjerice Coca-Cola, Sprite i Hidra, koštaju 5,50 eura. Nešto je skuplji Red Bull od 0,25, koji stoji 7,50 eura.

Iako je večer poprilično topla, neki se ipak zagrijavaju "kratkim" alkoholnim pićima poput medice, pelinkovca i travarice, a za svaku plaćaju 5,50 eura.

Popularni među posjetiteljima su i kokteli od litre, ponuda je zaista šarolika. Nudi se Cube Libra, Mojito, Tom Collins (...), a koštaju od 36 do 39 eura.

Jeftinije žestice, primjerice Vigor vodka, koštaju 5,50 eura. One nešto finije, poput Jack Danielsa i Bacardija, koštaju 6,50 eura. Ako ih pak poželite pomiješati s nekim bezalkoholnim pićem, cijena se penje na 8,50 eura.

Hrana ‘po zlato‘

Preporuka partijanerima je da se dobro najedu prije ulaska na festival jer su cijene unutra paprene, barem za hrvatski standard. Posebno se to odnosi na vegansku ponudu.

Pileći nuggetsi drže cijenu od 11 eura, cheeseburger 14, pileća salata 12, hot dog 10, a krumpirići 8 eura. Ako uzmete meni, znači dodatne krumpiriće, koštat će vas to par eura više.

Ono što nas je posebno iznenadilo su cijene pizze. Za komad margarite i vegetarijane "ultranauti" će morati izdvojiti 10 eura, a komad pizze s kulenom košta euro više.

Veganski meni, kako to i inače biva, nešto je skuplji. Veganski burger, salata s falafelom, curry bowl i biljni medaljoni idu za 14 eura. Cijena vege pizze je ista kao i obične, košta 10 eura. Burger meni prodaje se za vrtoglavih 18 eura.

Hoćete upaljač? Tri eura!

Na festivalu su posjetiteljima dostupne i dvije trafike. Upaljač s kojim se, usput budi rečeno, ne smije ući na festival, na trafici košta 3 eura, isto kao i žvake. Ćirnuli smo i cijene prezervativa, oni koštaju 8 eura. Generalno su cijene na trafikama dosta skuplje nego što je to izvan Parka mladeži, osim cigareta koje koštaju jednako koliko i na svakom drugom kiosku.

Službeni suveniri

Oni koji kući požele ponijeti službenu majicu ili koji drugi suvenir, to mogu pronaći na službenom merch štandu.

Majice koštaju od 40 do 80 eura, ovisi koji je na njima motiv i jesu li dugih ili kratkih rukava. Mogu se pronaći i naočale za 20 eura, kape za 40 eura, a čepići za uši koštaju 10. Najskuplji artikl na štandu je bomber jakna od 130 eura.

Što kaže publika?

Kraj štandova za piće sreli smo Samanthu iz Kalifornije, pitali smo je što kaže na cijene.

- Ja sam iz Kalifornije pa su mi cijene tu sasvim u redu, kući iste stvari plaćam puno više - rekla nam je Amerikanka.

Mišljenje s njom ne dijeli Simone iz Milana, koji kaže da je sve dosta skupo.

- Dosta je skupo, kao i u Milanu, ali na odmoru smo, ne treba se previše zamarati. Ipak su ovo festivalske cijene - govori.

Eto, ako ćete jednu od tri festivalske večeri provesti na Parku mladeži uz odlične DJ-eve, pripremite se na cijene na koje možda niste navikli. Svakako ponesite bankovne kartice, jer se gotovina ne prihvaća nigdje na prostoru festivala.

image
Petra Klarić
image
Petra Klarić
image
Petra Klarić
image
Petra Klarić
image
Petra Klarić
image
Petra Klarić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:52