StoryEditorOCM
ProstorijaRIJEŠITE SE VIŠKA

Stalno bacate novce na nove lonce, kuhinja puca po šavovima, grintavi ste? Iskusni splitski chef tvrdi: Ovo je sve što vam od posuđa treba za skuhati sva moguća jela!

25. veljače 2021. - 18:54
'U normalnim okolnostima treba vam jedna šira teća viših stijenki u kojoj možete raditi sve. U njoj se pripremaju juhe, rižoti, sarme, fažol, punjene paprike, gulaši, šnicli u toću...'Saša Burić/Cropix

Od kada su na TV ekranima zavladali gastronomski showovi, a vrhunski chefovi postali skoro pa svakodnevni kućni gosti, i naše su se kuhinje počele puniti svakojakim loncima i tećama.

Pod navalom razmišljanja treba mi ovo, i ono, i sve to, napunili smo police svim i svačim. I s vremenom smo shvatili kako smo zagušili prostor, uvidjevši da većina od tih pomagala, samo na policama skuplja prašinu.

Što nam treba u kuhinji? Je li bolje imati viši, uži lonac ili jednu širu teću? Koje noževe odabrati? Kojem se materijalu okrenuti? Sva ta pitanja postavili smo splitskom chefu iz peškarije "Sibe", Boži Buli Kovačevu, koji u svakodnevnoj praksi, u ekonomičnoj kuhinji, kuha 15-ak jela.

– Domaćice, posebno mlade, često kuhinju napuče svim i svačim, misleći kako im sve treba. Treba...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:39