StoryEditor
Prostorijaadaptacija

Ne dirajte fasadu!

Piše PSD.
7. prosinca 2012. - 15:38
Poštovani, u prilogu Vam šaljemo tlocrt postojećeg stanja našeg stana koji imamo namjeru renovirati. Stan je površine 90-ak m2 i ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak i blagovaonicu, kuhinju odijeljenu zidom, kupaonicu i WC te lođe koje se pružaju cijelim južnim i sjevernim dijelom stana.

Željeli bismo dobiti treću spavaću sobu i malu kupaonicu jer se stariji sin uskoro ženi pa planiramo za njega urediti taj dio s minimumom intime koja se može dobiti u sklopu stana.

Napomena: Ograde lođa napravljene su od betonske pregrade visine oko 100 cm te se ograda može pomaknuti do ruba (uglavnom svi u našoj zgradi su to i napravili!) te ugradnjom staklene stijenke dobiti još stambenog prostora.

Htjeli bismo maksimalno iskoristiti postojeću kvadraturu, a kako nismo stručni, obraćamo se Vama za pomoć.

Unaprijed zahvalna obitelj
B. Kuzmanić

   Postojeće stanje                                                                              Prijedlog rješenja
Dakle, evo nas ponovno s upitom u kojem se od mene traži da pregrađujem i/ili ostakljujem terace (loggie) i sl., a sve u cilju povećavanja površine stana! Već nekoliko puta kroz ovu rubriku smo naglasili da to nije moguće i da to nemam namjeru raditi. Sve vaše želje riješit ću unutar prostora stana bez dodatnih “manevara” po fasadi! Naravno, ako je moguće!

Vaš stan riješen je poštujući sve vaše zahtjeve i dobili smo sve ono što ste naveli u pismu imajući u vidu gore navedenu opasku.

Najvažnija stvar koju smo u ovom slučaju napravili je da smo postojeći WC i kupaonicu “zarotirali” oko instalacijske šahte i na taj način u istočnom dijelu stana dobili dvije sobe i jednako veliki WC s kupaonicom.

U ulaznom dijelu stana smo od postojeće sobe i malog WC-a pregradom dobili nešto manju sobu i WC s kupaonicom u koji se pristupa kroz mali degažman. Time smo unutar stana dobili “mini apartman” za vašeg sina. Kuhinja, blagovaonica i boravak rušenjem pregradnog zida spojeni su u jedan prostor.

ARH. ŽARKO PERIŠIN

Napomena čitateljima

Upite za savjet o adaptaciji, sa što preciznijim tlocrtom stana ili kuće, označenim mjerama, te ucrtanim prozorima i vratima, šaljite na adresu Slobodna Dalmacija, Hrvatske mornarice 4, 21000 Split, za prilog Burza ili na e-mail burza@slobodnadalmacija.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 08:59