StoryEditorOCM
Prostorijasplitska tvrtka dal-koning u postupku je ishođenja lokacijske dozvole za stambeno-poslovni objekt na zapadnoj obali splita

Elitni stanovi na Dražancu

Piše PSD.
24. travnja 2009. - 13:54
Projektom vrijednim šest milijuna eura planirana je gradnja 30 stanova, četiriju poslovnih prostora i 182 garažno-parkirna mjesta

Stambeno-poslovni objekt “Dražanac”, projekt tvrtke “Dal-koning” na atraktivnoj lokaciji na zapadnoj obali Splita, vrijedan šest milijuna eura, u postupku je ishođenja lokacijske dozvole, konkretno u fazi razmatranja primjedbi na prikupljene posebne uvjete u koje su stranke po Zakonu o prostornom planiranju već obavile uvid.

O datumu dobivanja dozvole rano je govoriti, pa tako i o početku gradnje, no izvjesno je da će od trenutka ishođenja potvrde glavnog projekta za realizaciju projekta biti potrebno 20 mjeseci, kazao nam je direktor tvrtke Željko Krstičević.

Kaskadni objekt

Atraktivno zdanje na iznimnoj lokaciji iznad hotela “Ambasador” gradit će se po idejnom rješenju splitskoga arhitekta Ante Kuzmanića, inače prvonagrađenom radu odabranom na osnovi natječaja, koje je prihvatilo i splitsko Gradsko poglavarstvo.

Objekt je kaskadni, što je rezultat smjernice konzervatora. Osim toga, lokacija je u zasjeku, pa će dio zgrade uz Trumbićevu obalu imati dvije podzemne etaže, dva suterena, prizemlje i tri kata, dok će dio zgrade uz Ulicu Dražanac imati također dvije podzemne etaže, ali tri suterena, te prizemlje i tri kata.

Na približno 3200 kvadrata bruto nadzemne površine planirana je gradnja 30 stanova smještenih na katovima zgrade i četiri poslovna prostora. Površine od 40 do 140 kvadrata, stanovi će biti podijeljeni na osam jednosobnih, sedamnaest dvosobnih i pet trosobnih.

Nekolicina će imati balkon, odnosno terasu. Investitor za sada ne kazuje cijenu, no imajući u vidu lokaciju, sigurno će spadati u više. Uklapanje u okruženje podrazumijeva, međutim, i rekonstrukciju ceste.

natoč činjenici da cesta prolazi između dva krila objekta, radi se o jednoj zgradi koju povezuju etaže podzemne garaže od kojih će najdonja biti šest metara ispod Trumbićeve obale. Predviđene su 182 garažna mjesta.

Od toga na javnu garažu otpada 100 parkirnih mjesta. Bit će to javna garaža najbliža središtu grada. U projektu “Dražanac” splitski “Dal-koning” je od 2001. kad je prvi put planirana gradnja stambene zgrade, od koje se privremeno odustalo zbog pokušaja prenamjene objekta u hotel za koji je procijenjeno da je neisplativ s ograničenjem od 80 postelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 16:26