StoryEditor

DEKOR REPORT Kako opremiti dnevni prostor u prizemlju (FOTO)

Piše PSD.
8. travnja 2011. - 13:29

Poštovana, prizemlje obiteljske kuće namijenjeno je dnevnom boravku i kuhinji te našoj spavaćoj sobi s kupaonicom. Molimo Vaše idejno rješenje koje bi uključivalo naše želje: klasičan stil, tople bež boje te poneki dizajnerski komad. Isto tako, volimo prirodno tamnije drvo te bismo i njega nekako uklopili u interijer.

Odgovor: Klasični stil uređenja dobra je opcija za sve koji ne slijede trendove i teže eleganciji i dizajnu koji će izgledati jednako lijepo i za nekoliko godina. Počnimo sa spavaćom sobom koja je dovoljno prostrana da se u nju smjesti veliki krevet s dimenzijom madraca 180x200 cm, ugradbeni ormar i manji radni dio. Krevet je kombinacija bež kože i plemenitog drva mahagonija, povišenog uzglavlja kako bi se naglasila njegova elegancija i raskoš. Isto tako, predlažem da na zid stavite tapete Pearl Ulfa Moritza koje će dodatno naglasiti tu raskošnu notu s kojom smo započeli uređenje. Noćni ormarići i ormar neka budu kombinacija mahagonija i bež-mat MDF ploča kako bi se lijepo stopili s krevetom. Zavjese predlažem od stropa, sa skrivenim nosačima, laganije teksture poput organdija u boji slonovače. Radni dio je vrlo jednostavan, namijenjen radu na laptopu, s pločom stola na konzolnim nosačima i policom za knjige.

Prostor dnevnog boravka spojen je s kuhinjom tako da ta cjelina mora biti skladna i u sličnim tonovima.

Na 3D vizualizaciji možete vidjeti raspored kuhinjskih elemenata te šanka koji je namijenjen neformalnim obrocima i druženju. Kuhinja je spoj mahagonija i bež MDF ploča, na zidu se nalazi stakleni bež mozaik prošaran zlatnim detaljima.
Stol i stolice svakako moraju biti impozantne, stoga Vam predlažem ovalni stol od punog mahagonija te stolce, kombinacija bež kože i mahagonija. Iznad stola lijepo će se uklopiti moderna visilica od murano stakla koju potpisuje Foscarini.

Dnevni boravak je zamišljen kao spoj udobnog trosjeda i damskog ležaja, dubine barem 110 cm, dok je audio-video kutak osmišljen po mjeri, kao spoj nižeg elementa za televizor i visećih elemenata u obliku pravokutnika. Dodatnu udobnost naglasite jastucima i modernim čupavim jastukom, u nešto tamnijem tonu.

kristina duran

Napomena čitateljima

Ako želite urediti neki prostor , a niste sigurni kako, savjet će vam ponuditi naša dizajnerica interijera kojoj možete pisati na adresu kristina@miss-decor.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 05:02