StoryEditorOCM
PanoramaSvjedočanstvo

‘Živjela sam u haremu i uživala s najbogatijim čovjekom! Kuhar bi donosio hranu, mi bi se uz kokain divlje seksali‘

Piše Duška Jurić/JL
27. srpnja 2024. - 08:37

Adnan Khashoggi bio je trgovac oružjem koji je prodao dovoljno da je postao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Njegovo bogatstvo bilo je procijenjeno na 2,4 milijarde funti, a posao je još bolje cvjetao zahvaljujući korisnim prijateljstvima sa saudijskim i holivudskim facama.

Također je imao luksuzne domove diljem svijeta, kao i superjahtu koju je kasnije prodao Donaldu Trumpu. Imao je i svog osobnog tjelohranitelja čiji je nadimak bio ‘Mr. Kill‘, odnosno, gospodin Ubojica, piše Jutarnji.

image
Jacques Soffer/Afp

Svoju je karijeru započeo mlad, potpomognut kontaktima koje je imao njegov otac, dvorski liječnik saudijskog kralja Ibn Sauda.

Kad mu je bila 21 godina, godinu dana nakon što se upisao na fakultet u Kaliforniji, zaradio je proviziju u iznosu od 150 tisuća dolara jer je pomogao oko prodaje kamiona vrijednih tri milijuna dolara u Egipat. Nakon toga, nikad se više nije vratio i završio fakultet.

Kad je saudijska kraljevska obitelj počela trošiti svoje naftno bogatstvo na oružje tijekom 60-ih i 70-ih godina, Khashoggi je postao savršena osoba za to. Povezao je svoje stare prijatelje u Saudijskoj Arabiji sa svojim novim prijateljima, američkim i britanskim proizvođačima oružja. On je bio tadašnji hodajući marketinški odjel.

image

Adnan Kashoggi snimljen u Cannesu 2001.

Jack Guez/Afp

A kako se njegova dobra reputacija širila, tako se povećavao i iznos njegovih provizija, pa su tada iznosile čak 15 posto. A sklapao je poslove vrijedne stotine milijuna dolara...

I kako je njegovo bogatstvo raslo i raslo, okruženje u kojem je Khashoggi sklapao poslove postajalo je sve ugodnije.

Razgledavao je jahte kao što vi ili ja razgledavamo automobile”, rekao je njegov biograf Ronald Kessler.

Arapski prinčevi i europski biznismeni

Na njegovoj luksuznoj jahti Nabila među posjetiteljima je bio najmanje jedan američki veleposlanik. Kako je ranije pisao New York Magazine, najčešći posjetitelji bili su mu arapski prinčevi, dužnosnici Trećeg svijeta, kao i tajnoviti europski i američki biznismeni.

"Smješteni u njegovim luksuznim kabinama, koristili su 150 telefona i satelitski komunikacijski sustav za dogovaranje prodaje oružja i trgovine robom", pisao je tada New York Magazine.

Khashoggi je znao ići od kabine do kabine i održavati čak 16 različitih poslova u isto vrijeme. A što god je bilo potrebno za sklapanje dobrog biznisa, klijentima bi to omogućio.

"Davao bi im sve što bi poželjeli - djevojke, hranu, novac... Imao je dosta tih zabava na jahti. Neke su bile vrlo formalne, a neke su bile orgije", pisalo se ranije.

Jedna od tih djevojaka koje su se ‘koristile na taj način‘, Pamella Bordes, kasnije je progovorila o tome kako je bila "dio ogromne grupe djevojaka koje su se koristile kao seksualni mamci."

No vrlo malo njegovih poslovnih suradnika ikada se žalilo na poslovne suradnje s njim.

A kad je došlo vrijeme za potpisivanje ugovora, jahta bi otplovila u međunarodne vode, gdje nisu vrijedila ograničenja na njihove poslove.

Harem u tajnosti

Khashoggi je bio obiteljski čovjek koji je u tajnosti posjedovao svoj harem, a u jednom trenutku dio tog harema bila je i Jill Dodd (64). Ona je u 80-ima bila 20-godišnjakinja i uspješan model, a onda je završila u haremu najbogatijeg biznismena.

Bila je ljepotica, družila se s elitom, putovala svijetom i uživala na brojnim zabavama. A onda je na jednoj zabavi upoznala i Khashoggija, koji je tada već imao 11 žena.

"Shvatila sam da nikada nisam upoznala tako inteligentnog, rječitog i zabavnog čovjeka poput Adnana, 44-godišnjeg oca petero djece. Da, bio je nevjerojatno bogat, ali je imao i neku mirnu snagu. Padala sam na njegov šarm", priznala je Jill i prisjetila se da joj je vlastitom krvlju na njezinoj ruci napisao ‘volim te.‘

Kada ju je pitao da postane jedna od njegovih 12 "žena za zadovoljstvo", što je prema saudijskim zakonima dozvoljeno, pristala je i dogovor zapečatila poljupcem.

"U tom sam sam postala članica Adnanovog harema, izmjenjivala sam se s drugim ženama da bih imala odnose s čovjekom kojeg volim", napisala je kasnije Doddova u svojim memoarima "The Currency of Love: A Courageous Journey to Finding the Love Within".

"Imala sam svoju kuću, a Adnanova kuća na velikom imanju bila je izdvojena. Kad bih se viđala s njim, bila bih nasamo s njim u njegovoj kući ili bi on došao kod mene", otkrila je tada.

"Bio je divan ljubavnik. Bio je jedan od najboljih ljubavnika koje sam ikad srela", priznala je tom prilikom. Otkrila je i da su znali biti danima zatvoreni u nekoj od kuća, kuhar bi im donosio hranu, a oni su uživali u kokainu i ludom vođenju ljubavi.

Jill je objasnila da tada nije imala ništa protiv toga da svog partnera dijeli s drugim ženama, a da joj je to tek kasnije sinulo kao problematično. Sumirajući sve što joj se događalo, zaključila je da je Adnan plaćao velike svote novca manekenskim agencijama kako bi sve te lijepe, mlade žene dolazile na njegove zabave i imale odnose s njim ili njegovim prijateljima.

"Nisam o sebi razmišljala kao o tim ženama, ali bila sam jedna od njih, očito. Međutim, nikad se nisam smatrala ku*vom, i dalje nisam", opisala je Jill.

"Glamurozne dizajnerske haljine nisu bile luksuzna nego svakodnevna odjeća. Jela sam obroke koje su samo za mene pripremali najpoznatiji svjetski kuhari i putovala sam svojim privatnim zrakoplovom. Naviknula sam se na to. Kada sam se našla u Los Angelesu bez Adnana, bila sam izgubljena. Željela sam imati luksuzne večere s prijateljima, ali oni nisu imali novca za to", prisjetila se teškog razdoblja prilagodbe.

U svojoj knjizi, koju je objavila 2017. godine, na dan smrti Adnana Khashoggija, Jill Dudd otkrila je da mu je bila vjerna dokle su god bili zajedno.

"Nisam znala koje su mu žene za užitak, a koje su povremene ljubavnice ili prijateljice s kojima je flertovao. Među nama ženama nije bilo bliskih prijateljskih odnosa", otkrila je Jill Dodd, koja je u haremu bila dvije godine.

Danas je udana i ima troje djece.

Khashoggi se 1961. oženio 20-godišnjom Engleskinjom Sandrom Daly, koja je prešla na islam i uzela ime Soraya Khashoggi. Bili su u braku do 1974., a dobili su jednu kćer i četiri sina.

image

Khashoggi sa svojom drugom suprugom, Talijankom Laurom Biancolini, koja je prešla na islam i uzela ime Lamia Khashoggi. Upoznala ga je kad joj je bilo 17 godina, a dobili su sina Alija. S njom je bio u braku sve do njezine smrti

Gerard Julien/Afp

Druga supruga bila mu je Talijanka Laura Biancolini, koja je također prešla na islam i uzela ime Lamia Khashoggi. Upoznala ga je kad joj je bilo 17 godina, a dobili su sina Alija. S njom je bio u braku sve do njezine smrti.

image

Treća i posljednja supruga bila mu je Shahpari Azam Zanganeh, s kojom je bio u braku do 2004. godine

Patrick Hertzog/Afp

Treća supruga bila mu je Shahpari Azam Zanganeh, s kojom je bio u braku do 2004. godine. Kashoggi je preminuo u rujnu 2017. kad mu je bila 81 godina.

image

Kashoggi je preminuo u rujnu 2017. kad mu je bila 81 godina

Valery Hache/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 19:59