Popularni gastro vodič TasteAtlas objavio je listu najboljih doručaka na svijetu u 2023. godini, a na prvom mjestu, s ocjenom 4,8, našao se jedan, komplet lepinja, iz Užica i Zlatibora u Srbiji.
Ovaj tradicionalni doručak, koji je zabilježen i prije Drugog svjetskog rata, sastoji se od lepinje koja se prereže na pola, premaže kajmakom i prelije jajem. Nakon kratkog pečenja lepinju treba preliti mješavinom toplih mesnih ostataka od pečenja svinjskog ili janjećeg mesa koja se naziva pretop ili moča, piše TasteAtlas.
Klix.ba donosi recept za pripremu komplet lepinje. Za tijesto je potrebno 1/2 kocke kvasca, 1 žličica šećera, 1/2 žličice soli, 350 ml tople vode, 4 žlice ulja, 550-600 grama brašna, a za punjenje jaje, kajmak i pretop.
Recept je sljedeći: Kvasac sa šećerom ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....